
מצבים ליצירת חשיבה של צמיחה שתוביל להעצמת ילדכם תוך זמן קצר!
מרגישים לאחרונה שילדכם קצת איבד "איזון"?
או שאולי דווקא זו תקופה ארוכה שבה הוא חסר אנרגיות ומוטיבציה? מנסים לעזור, לעודד ללא הצלחה?
ילדים ובני נוער חוזרים מבית הספר מדוכדכים לפעמים. לא תמיד הם יירצו לשתף אותנו, ייתכן שהם מתביישים להודות שהגיעו לסיטואציה מסויימת, הם חושבים שההסתגרות תשכיח מהם את ה"מוד המבאס" הזה, או סתם פשוט לא בא להם להתחיל שיחות חופרות ועוד שלל סיבות אפשריות...
בדיוק במקומות האלה אני אוהבת להראות להם, לאחר שהם רגועים כמובן, איך בנקודה שאולי נחשבת לנמוכה בעינייהם, בדיוק מפה אפשר לצמוח!
זו דרך נהדרת ללמידה וליצירת פרספקטיבה חדשה על החוויות שהם חווים פיזית, ריגשית ומחשבתית עם סביבתם ובתוך עולמם הפנימי.
האסטרטגיות והטיפים הבאים יכולים לעזור בבניית היסודות של חשיבה צומחת אצל ילדכם הצעירים והמתבגרים כאחד.
1. לנרמל מכשול להזדמנות . המכשולים הם חלק מתהליך של הזדמנות לצמיחה, כאשר נשים דגש וחיזוק לרעיון זה. נעזור לילדנו להגיב באופן חיובית כאשר ייתקלו באתגר.
2. אמצו את המילה "עדיין" . כאשר ילדכם אומר "אני לא טוב בזה", הוסיפו את המילה "עדין" למשפט. תוציאו אותו ממחשבה מקובעת למחשבה הישגית וצומחת. "אתה עדיין לא טוב בזה." משפט זה פותח אפשרויות בפני מוח הצעיר.
3. עודדו פעילות למשימות שהוגדרו כקשות. עליכם להסביר לילדכם שהמוח פועל בדיוק כמו "השרירים", בעזרת אימון חוזר והתמדה עצבי מוחם יצמחו ויתחזקו. מוכח כי אנשים אשר מאמנים את מוחם מגיעים להישגים ועוצמה בתחומים הפיזיים, הריגשים והסביבתים.
4. להוות מודל להתמודדות עם טעות . הראו לילדכם את הצעדים אשר אתם נוקטים כדי לתקן טעות שעשיתם. השתמשו במודל שאומר כי "יש לראות בטעויות הזדמנויות ללמידה וצמיחה".
5. כוח השיתוף . כאשר אתם נתקלים בבעיה אישית, שתפו את ילדכם ברגשות ובמחשבות שלכם, עודדו עבודה משותפת למציאת פתרון לבעיה. התהליך מחזק את החשיבות של קבלת עזרה, מחזק את השיתוף למען קבלת זווית ראייה חדשה ומחזק את תחושת המסוגלות של ילדכם.
6. הימנע מלשבח את האינטליגנציה . לשבח ילד כמו לומר "אתה חכם" מחזק את הרעיון כי אינטליגנציה היא תכונה אשר קבועה ומוגדרת. זה עלול להפחית את המוטיבציה עבור ילדים שזוכים לשבחים כמו :"אני חכם; אני לא צריך להתאמץ יותר", וגם עבור אלה שלא מקבלים את השבחים כמו: "התלמיד הזה חכם; אני לֹא".
7. אל תיפלו למשבר אמון. הצהרה פשוטה כמו: "אתה יכול לעשות הכל!" תרגיש לכם כמו עידוד לא מזיק, אבל ! אם ילדכם לא יעמוד ביכולת להתגבר על אתגר, הוא עלול להגיע למסקנה שהצהרות כאלה הן מטופשות וריקות, ובכך אתם עלולים לאבד את האמון בינכם.
בהצלחה! וזכרו חשיבה צומחת היא תהליך של אימון הגוף הראש והרגש.
באהבה שני.