
ילדים צעירים לומדים שפה על ידי לימוד שמות של דברים ובכך מעשירים את אוצר המילים שלהם. הם כל הזמן שואלים "מה זה?", רוצים להקצות שם לדבר, ובכך ניתנת משמעות לאובייקטים בעולמם.
כרטיסי המינוח של מונטסורי (הקצאת שמות) משמשים בעיקר (אך לא רק) לבניית אוצר מילים ומושגים בכל מיני תחומים לפי סקרנותו של הילד.
הכרטיסים המונטיסורים מחולקים ל 3 חלקים, המורכבים מאובייקט , שם האובייקט וכרטיס בקרה של האובייקט ושמו. ניתן להשתמש בכרטיסיות כבר מהגיל הרך שכן ילדים בגיל צעיר מסוגלים לבצע התאמות של אובייקט לאובייקט וגם אותיות לאובייקט מבלי הצורך בלדעת לקרא. כרטיסי הבקרה מסייעים לגילאים הצעירים לדעת מה עליהם להתאים מבלי להסתמך על הזיכרון. הכרטיסיה נמצאת שם מולם והם מבצעים את ההתאמה בכוחות עצמם.
השיטה המסורתית ממליצה לשמור על ציורים פשוטים ללא הסחות דעת של רקעים וצבעים. כך
שיהיה ברור עבור הילד ללא דברים המרחיקים את תשומת ליבו מן העיקר, שהוא ביצוע ההתאמה.
בעזרת הכרטיסיות הילד מסוגל לבצע:
התאמת תמונה לתמונה
התאמת אובייקט (חפץ) לתמונה
לימוד והעשרת אוצר המילים
התאמת תמונה למילה
שימוש ללא כרטיסי הבקרה אלא בזיכרון
מאוחר יותר, כשהילדים מתחילים לרצות להבין יותר מאשר רק את השם של חפצים, יש גם לחלק מהנושאים את כרטיסי ההסברים.
כרטיסיות אלו בעצם מראות את חלק מההבדלים שבין החינוך הרגיל למונטיסורי. שבמקום להסתמך על ספרי לימוד ודפי עבודה מועתקים ומוגדרים לכולם, יש הזדמנות כאן לילד לחוות את הנלמד. למשל בעזרת חומרים שונים, חוויה סנסורית ועוד רעיונות מתחומי העניין של הילד כדי לעסוק באופן פעיל , להעיר את סקרנותו ולעודד אותו למידה של הדברים דרך הנאה ומשחק.
לרעיונות לפעילויות עם הכרטיסיות לחצו כאן